1349_bilde_lite.jpeg

Eksport

I 2012 ble det eksportert sjømat fra Norge til en samlet verdi av 51,6 milliarder kroner, noe som var svak nedgang fra 2011. Russland og Frankrike er fortsatt våre største markeder, med en eksportverdi på henholdsvis 6 og 4,9 milliarder kroner.

Med eksportverdi er det omsetningen i siste ledd i verdikjeden vi snakker om, de som eksporterer laks, makrell og sild, hvitfisk og skalldyr. De økonomiske ringvirkningene fra hele fiskeri- og havbruksnæringen er formidable.

I følge en større undersøkelse gjort av FHL og SINTEF i 2011, produserte sjømatsektoren og leverandørbedriftene den gang varer og tjenester til en samlet verdi av  131 milliarder kroner. Sjømatnæringen står med andre ord for en eventyrlig verdiskapning i Norge.

Av de mange landene som kjøper norsk sjømat, topper Russland listen, tett etterfulgt av Frankrike. Det er sjømat fra havbruk (hovedsakelig laks og ørret) som står for den største økningen, med en samlet verdi på 31,3 miliarder kroner i 2012. Dette tilsvarer en vekst på 285 millioner kroner for ørret, og 448 millioner kroner for laks.

Viser resultat etter treff i "Eksport" Registrer produkt

Produktbrosjyrer